DSC_0445 (Medium)

Vegetar pizza med rodfrugter

For at det ikke altid skal være den samme slags pizza man altid laver, prøvede vi med en vegetar pizza.

Den var overraskende go, og det er ikke sidste gang at vi laver denne :)

Dejen til pizzaen skal koldhæve i mindst 12 timer, så husk at lave den dagen før. Opskriften er fundet på www.pizzadej.dk hvor der også er mange andre opskrifter på pizzadej.

Alt hvad der skal bruges til dejen er: giver til 4 pizzaer

  • 25 gram gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 8 dl hvedemel
  • 3 dl durummel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk havsalt

 

Udrør gæren i det lunkne vand og tilsæt olie

Bland hvedemel, durummel og salt og hæld langsomt de flydende ingredienser over de tørre mens du rører i eller ælter dejen

Lad dejen hvile tildækket af et fugtigt viskestykke i skålen i 20 til 30 minutter

Del dejen i 4 lige store dele, form dem i stramme dejkugler og placer kulgerne i hver deres beholder og sæt låg på

Stil dejen i køleskabet og lad den hæve i mindst 12 timer. Dejen kan derefter bruges de næste mange dage!

Forvarm ovnen til 250 grader. Har du en pizzasten skal den opvarmes sammen med ovnen

 

Fyld til pizzaen:

  • 1 dåse hakkede tomater
  • Ost
  • Rodfrugter ( jeg brugte: forskellige gulerødder, jordskokker, gul bede, bolsje bede )
  • Pesto ( lav gerne din egen )
  • Rucola salat

 

DSC_0445 (Medium)

DSC_0450 (Medium)

Skræl og skær rodfrugterne i tynde skiver

DSC_0451 (Medium)

Rul pizzadejen ud

Kom hakkede tomat på ( krydre evt med salt, peber, timian eller hvad man nu lige har på hylden )

Kom den ønskede mængde ost på

DSC_0457 (Medium)

Bag pizzaen i 10-15 min  eller indtil den er gylden. Tjek om rodfrugterne er bagte

DSC_0465 (Medium)

Kom pesto og rucola på og server straks

 

“Hellere kujon i fem minutter end død resten af livet.”