Er der noget bedre end syltede rødbeder på en lun leverpostejsmad?

Det skule da lige være hjemmesyltede rødbeder på en lun leverpostejsmad :)

Her på det sidste har jeg fået den ide, at jeg skal sylte en masse ting, så selvfølgelig skulle der syltes rødbeder, især fordi der er langt hjem til min mormor hvergang man gerne vil have et glas med disse herligheder :)

Min mormor forklarde mig meget grundigt hvordan hele processen var og præcis hvad jeg skulle gøre, selvom jeg nogle gange satte spørgsmålstegn ved det hun sagde, så endte det jo alligevel med at hun havde ret.

Min mormor har egentlig mange gode råd, især hvis man er ved at blive syg. Jeg overvejer tit om jeg burde skrive dem ned i en bog, så man altid har dem, for på mystisk vis virker de altid, selvom man tænker at nu rabler det for hende :)

Men nu til opskriften på syltede rødbeder som min mormor laver dem ( og sikkert rigtig mange andre )

 

Alt hvad der skal bruges er: til ca 1,5 l

  • 1 kg rødbeder
  • 3/4 l eddike
  • 300-500 g sukker ( alt efter hvor sød man vil have sin lage )
  • Atamon

 

DSC_0356 (Medium)

Start med at vaske rødbederne og kog dem i letsaltet vand i ca 1/2 – 1 time ( alt efter hvor tykke de er )

Tjek om de er færdige med en gaffel eller en kødnål

DSC_0366 (Medium)

Hæld det varme vand væk, og kom iskold vand over rødbederne så de får et chok

Lad vandet løbe indtil rødbederne er så kolde at man kan holde ved det uden at brænde sig.

Fjern skindet fra rødbederne

DSC_0370 (Medium)

Skær nu rødbederne ud i skiver

Her kan man selv bestemme hvor tykke eller tynde de skal være

Lav en syltelage ved at koge eddike og sukker

Smag lagen til, da det er individuelt hvordan man kan lide sine rødbeder

Kom evt lidt atamon i syltelagen

DSC_0380 (Medium)

Rengør et glas med lidt atamon

Hæld nu syltelagen over rødbederne

Rødbederne sættes på køl

You can do anything you set your mind to.