Det skønne ved at bo i hus, er at man kan plante alverdens ting som man kan bruge i madlavningen.

Min skønne mand har også været rigtig dygtigt, og har bygget vores lækre terrasse ( kun med en liiiille smule hjælp fra svigerfar ;) )

Der skulle jo selvfølgelig være plads til en masse plantekasser, så der kunne være krydderurter og ting som Storm ville kunne spise af.

Derfor har vi også plantet rabarber, og det er der kommet denne skønne rabarber kage med smuldredej ud af.

 

Opskriften

 

350 g rabarber ( uden blade )

50 g sukker

50 g brun farin

 

Smuldredej

 

75 g koldt smør

75 g hvedemel

50 g havregryn

50 g marcipan

 

Tilbehør

Creme fraiche

Vanilje

 

Fremgangsmåde

 

Tænd ovnen på 200°C

Skyld rabarberne og skær dem i mindre stykker.

Vend dem med sukker og brun farin.

Rabarberne kommes i et ildfast fad.

Smuldre smør og mel.

Tilsæt havregryn og marcipan.

Fordel dejen over rabarberne.

Bages i ca 30 min – til rabarberne er møre og smuldredejen er gylden.

 

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det i creme fraichen.

 

Server kagen enten varm eller lun med en klat vanilje creme fraiche til