blogger-image--745567452

Paleo frikadeller

Så er der blevet lavet frikadeller paleo style.

 

Her kommer opskriften:

 

500 gram svine/kalv fars

2 stk løg

Hvidløg ( det er en smagssag hvor meget man vil have i )

2 hândfuld mandler

- Cayenne peber, salt, timian (evt. citron- timian, og hvad man ellers gerne vil have det skal smage af )

2 stk æg

 

 

Tænd ovnen på ca. 180 grader

Mandlerne hakkes groft.

Løg snittes fint ( eller blendes )

Det hele blandes sammen med farsen og det smages til med krydderier.

Derefter formes dellerne med en spiseske og lægges på en bageplade.

Kommes i ovnen i ca 15-20 min ( alt efter størrelse ) Tjek dem dog jævnligt, så de ikke bliver tørre

 

 

Inden de kommes i ovnen kan man rulle dem i forskellige ting. Vi rullede nogle i sesamfrø og hørfrø. Man kan også rulle dem i revet gulerod, hakkede græskarkerner, kokosmel, revet rødbede. Det er kun fantasien der sætter grænser :)

 

 

Til frikadellerne fik vi sauteret grøntsager. Vi havde nogle gulerødder, pastinakker og lidt porre som vi fik til, men man kunne jo sagtens bruge alt mulig andet.

 

 

 

 

 

 

Andre lever for at spise, jeg spiser for at leve. ( Sokrates )