Til påske fik jeg afprøvet en lækker kage der bestod af en gulerodskage og en citronfromage.

Det var en rigtig lækker kombi, med det sødlige fra gulerødderne og det syrlige fra fromagen. Det var ihvertfald et hit blandt gæsterne, så det bliver ikke sidste gang den bliver lavet.

Kagen kan med fordel laves dagen før, det gør den kun bedre hvis du spørger mig.

Opskriften er til 8-10 personer og tager ca 6 timer at lave

 

Gulerodskage

300 g groftrevet gulerødder

120 g blødt smør

175 g sukker

150 g hvedemel

50 g mandelmel

4 æg

2 tsk bagepulver

½ tsk salt

 

Tænd ovnen på 175°c

Pisk smør  og sukker sammen.

Kom æg, gulerødder og mandelmel i dejen.

I en anden skål blander du mel, salt og bagepulver.

Vend de to blandinger sammen og kom alt dejen i en smurt springform på ca 20-23 cm i diameter.

Bages i ca 45 min, tjek kagen med en kødnål om den er færdig.

Lad kagen køle helt af i formen

 

 

Citronfromage

5 blade husblas

3 æggeblommer

3 æggehvider

80 g sukker

Revet citron skal fra 2 citroner

1 dl citronsaft

1 ½ dl fløde

 

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min

Kram det værste vand fra husblassen.

Smelt enten husblassen over vandbad eller i en mikroovn.

Pisk æggeblommer, revet citronskal og sukker, til lyst og luftigt æggesnaps.

Husblassen piskes sammen med citronsaften og hældes derefter langsomt i æggemassen, imens der konstant piskes grundigt for at undgå vingummier.

Pisk fløden luftig og vend det herefter forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.

Pisk æggehviderne stive og kom 2 spsk af dem i citronfromagen.

Rør det nænsomt sammen, og kom derefter resten forsigtigt i, uden at slå for meget luft ud.

 

Derudover

1-2 dl fløde

Påskeæg til pynt

 

Kagen samles

Kom citronfromagen på gulerodsbunden og sæt den på køl i nogle timer, gerne til dagen efter.

Kom kagen ud af formen.

Pisk fløden luftigt og kom rundt om kanten, evt lidt på toppen også.

Pynt med påskeæg.