DSC_0322 (Medium)

Lagkagebunde

Disse lagkagebunde er utrolig nemme at lave, og har du en køkkenmaskine eller en elpisker, er de endnu nemmere.

De mislykkes aldrig ( har ikke oplevet det endnu :) )

 

  • 6 æg (str. M/L)
  • 200 gram sukker

 

  • Til chokoladebunde
  • 100 gram mel
  • 40 gram kakao

 

  • Til hvide bunde:
  • 140 gram mel
  • 1 vaniljestang

 

Tænd ovnen på 175 grader varmluft ( 200 grader alm )

Æg og sukker piskes indtil det er lyst og luftigt, og piskerisene efterlader spor ( det føles længe )

Bland mel/kakao eller mel/vaniljesukker

Sigt mel blandingen ned i æggene med en metalske, uden at røre luften ud

Tegn cirkler på et stykke bagepapir ( på bagsiden )

Smør blandingen ud ( på forsiden ) i et jævnt lag – omkring 1/2 – 1 cm – uden at mase luften ud

Alternativt kan man også komme blandingen i en smurt springform

Bag bundene indtil de er gyldne ( hvis man bager dem enkeltvis )Bager man dem i en springform er den færdig når man stikker den med en kødnål og der ikke sidder noget dej på

 

Der bliver ca. 4 bunde hvis man bager dem enkeltvis

I en springform kan man flække den i 3, måske 4, alt efter hvilken størrelse springform man har brugt, og hvor tykke man vil have sine bunde

 

“Hoste og kærlighed kan man ikke skjule.”