Lagkagebunde
Disse lagkagebunde er utrolig nemme at lave, og har du en køkkenmaskine eller en elpisker, er de endnu nemmere.
De mislykkes aldrig ( har ikke oplevet det endnu :) )
- 6 æg (str. M/L)
- 200 gram sukker
- Til chokoladebunde
- 100 gram mel
- 40 gram kakao
- Til hvide bunde:
- 140 gram mel
- 1 vaniljestang
Tænd ovnen på 175 grader varmluft ( 200 grader alm )
Æg og sukker piskes indtil det er lyst og luftigt, og piskerisene efterlader spor ( det føles længe )
Bland mel/kakao eller mel/vaniljesukker
Sigt mel blandingen ned i æggene med en metalske, uden at røre luften ud
Tegn cirkler på et stykke bagepapir ( på bagsiden )
Smør blandingen ud ( på forsiden ) i et jævnt lag – omkring 1/2 – 1 cm – uden at mase luften ud
Alternativt kan man også komme blandingen i en smurt springform
Bag bundene indtil de er gyldne ( hvis man bager dem enkeltvis )Bager man dem i en springform er den færdig når man stikker den med en kødnål og der ikke sidder noget dej på
Der bliver ca. 4 bunde hvis man bager dem enkeltvis
I en springform kan man flække den i 3, måske 4, alt efter hvilken størrelse springform man har brugt, og hvor tykke man vil have sine bunde
“Hoste og kærlighed kan man ikke skjule.”