DSC_0322 (Medium)

Jordbærmousse med asti

Denne portion rækker til 2 lag i en rund kage med Ø 23-24 cm

Alt hvad der skal bruges er:

 

  • 1 bæger past. æggehvider
  • 1 bæger past. æggeblommer
  • 150 g. sukker
  • min. 300 g frosne jordbær ( andre bær kan også bruges )
  • ½ liter fløde
  • 6-7 blade husblas
  • Ca. 1 dl. asti ( efter eget ønske) 

 

Læg husblassen i blød i koldt vand

Jordbærrene puttes i en gryde og får et hurtigt opkog

Mos eller blend jordbærrene så de bliver fine og ensartet

Tag gryden af blusset. Hvis jordbærmoussen skal være lyserød i farven,  kan man tilsætte lidt rød frugtfarve nu. Hæld astien i jordbærgrøden og rør rundt

Tag husblassen op af vandet og vrid det meste vand ud af det. Kom det direkte i jordbærgrøden og rør rundt til det er smeltet og grøden er ensartet og fin

Æg og sukker piskes til æggesnapsen er hvid og luftig. Gerne i 5 min. eller mere

Fløden piskes til en stiv flødeskum – lige før smør-stadiet

Tag en god skefuld af æggesnapsen og put det op i jordbærgrøden. Rør godt rundt så det bliver ensartet

Hæld nu grøden over i æggesnapsen og vend det forsigtigt i, til det hele er blandet og ensartet

Tag nu en god skefuld af flødeskummet og put det i ægge-bær-blandingen og rør godt rundt til det er blandet sammen

Vend resten af flødeskummet forsigtigt i blandingen til den er jævn og ensartet

Kom moussen i en sprøjtepose og stil den på køl i et par timer

 

“Hellere såres af sandheden, end gøres lykkelig af løgnen.”