Så har jeg for første gang prøvet at lave hyldeblomst saft, og med stor success! :)

Det er ikke sidste gang at jeg vil lave det.

Det er en simpel opskrift der ikke kræver meget.

Alt du skal bruge er:

10-15 hyldeblomstskærme

250 g sukker

1 citron

1/2 L vand

Kog vand og sukker indtil sukkeret er opløst.

Skær citronen i skiver og kom dem i sammen med hyldeblomsten. Rør godt rundt.

Sluk for varmen og lad den køle af.

Sæt den på køl når den er kølet af.

Saften skal trække i 3-4 dage. Husk at røre rundt i den et par gange om dagen.

Sigtes og kommes på patentflaske eller en plastflaske.

 

 

Tip:

Hvis man gerne vil have at den smager mere af hyldeblomst, kan man komme flere hyldeblomstskærme i blandinden.

Sørg for ikke at få for meget at stilkene med, da det kan gøre den bitter.

“Et smil betyder nødvendigvis ikke at man er glad – men at man er stærk nok til at smile, selvom det gør ondt.”