DSC_0059

Hjemmelavet nutella

Jeg har altid haft indtrykket af, at hjemmelavet nutella var svært og at det var noget der tog laaaang tid.. Men jeg blev overrasket over hvor nemt det egentlig var – og det blev en god værtindegave!

Alt der skal bruges er:

  • 100 g chokolade – jeg brugte ca 25 g mørkt koge chokolade og 75 g lys chokolade
  • 50 g ristede hasselnøder
  • 1 dl fløde
  • 40 g smør ( stuetemperatur )

DSC_0036

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca 5 min. Kom nødderne på et viskestykke og gnub skallen af.

DSC_0040

Blend 2/3 af hasselnødderne helt fint og kom det i en skål sammen med chokoladen. Chokoladen skal være i små stykker.

DSC_0047
Varm fløden op, og kom det over nødde/chokolade blandingen og rør rundt til chokoladen er smeltet

Smuldre smørret ned i blandingen og rør igen godt rundt

Den sidste 1/3 af nødderne hakkes groft og kommes til sidst i blandingen

DSC_0059

Det hele hældes på glas og sættes på køl

Tip: 

  • Kom evt mere mørk chokolade i, alt efter hvor mørk du godt kan lide den
  • Kom lidt appelsinskal i

“Skønhed er når, der intet er at fjerne, ændre, eller tilføje.”