Jeg har altid haft indtrykket af, at hjemmelavet nutella var svært og at det var noget der tog laaaang tid.. Men jeg blev overrasket over hvor nemt det egentlig var – og det blev en god værtindegave!

Alt der skal bruges er:

  • 100 g chokolade – jeg brugte ca 25 g mørkt koge chokolade og 75 g lys chokolade
  • 50 g ristede hasselnøder
  • 1 dl fløde
  • 40 g smør ( stuetemperatur )

DSC_0036

Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i ca 5 min. Kom nødderne på et viskestykke og gnub skallen af.

DSC_0040

Blend 2/3 af hasselnødderne helt fint og kom det i en skål sammen med chokoladen. Chokoladen skal være i små stykker.

DSC_0047
Varm fløden op, og kom det over nødde/chokolade blandingen og rør rundt til chokoladen er smeltet

Smuldre smørret ned i blandingen og rør igen godt rundt

Den sidste 1/3 af nødderne hakkes groft og kommes til sidst i blandingen

DSC_0059

Det hele hældes på glas og sættes på køl

Tip: 

  • Kom evt mere mørk chokolade i, alt efter hvor mørk du godt kan lide den
  • Kom lidt appelsinskal i

“Skønhed er når, der intet er at fjerne, ændre, eller tilføje.”