Vi er så heldige, at vi har et stor fælles areal der hvor vi bor. Og der er både æbletræer, blommetræer og mirabelletræer, så der er blevet guffet hele sommeren!

Dette resulterede også i at der skulle prøves at lave marmelade, så vi gik på rov en aften. Desværre var vi kommet så langt hen på sæsonen, at der kun var frugter tilbage helt oppe i toppen, men vi har heldigvis fået investeret i en frugt plukker, og den viste sig at være uundværlig på vores lille tur :) den kan række 3 m, så der blev samlet en masse bær :)

DSC_0100

Denne sag er uundværlig når man skal på rov :)

Vi fik samlet en masse blommer og mirabeller, og så var det ellers igang med at lave marmelade.

Vi brugte:

  • Blommer
  • Mirabeller
  • Sukker
  • Melatin
  • Atamon

DSC_0078

Fjern kernerne fra blommerne og mirabellerne

Skær dem i mindre stykker og kom dem i en gryde

Kom evt lidt vand i bunden, så det ikke brænder på

DSC_0081

Lad det koge nogle minutter, til det bliver grød

Kom derefter sukker i. Jeg prøvede mig lidt frem, da det er en smagssag hvor sød man gerne vil have sin marmelade, og det kommer også an på hvor søde ens bær er

Jeg kom en vaniljestang i, som jeg havde fra mit hjemmelavede vaniljesukker, men det kan sagtens undlades

Hvis man gerne vil have lidt klumper i, lader man den bare være som den er, men jeg kan bedst li’ der ikke er så mange klumper, så den fik lige en hurtig tur med stavblenderen :)

Kom ca 1 tsk melatin ( blandet med lidt sukker ) i marmeladen og kog det igennem i ca 2 min

Kom 1 tsk atamon i for at konservere

DSC_0088

Hæld marmeladen på glas

Husk at skylle det i atamon, så det er helt rent

Lukkes med det samme

Da vi havde en masse blommer og mirabeller i overskud, lavede jeg en hurtig blomme/mirabelle grød til aftenskaffen :)

DSC_0097

Det er samme fremgangsmåde som til marmeladen. Dog uden melatin og atamon.

Igen, smages til med sukker som man nu selv godt kan li’ det. Denne var i den lidt mere sure ende, end marmeladen. Der kom flødeskum med vaniljesukker på, og brændt hvid chokolade.

Den kan spises enten varm eller kold :)

 

“Det er sjældent, at man ser en dansker med en kniv i den ene hånd, uden at der er en gaffel i den anden”