Hvem husker ikke hyldebærsaft fra dengang man var lille? Især når man fik varm hyldebærsaft med tvebakker på en kold, mørk vinterdag :)

Så hvad er bedre end at lave det selv, uden alle mulige e-numre som man ikke kender..

 

Alt hvad der skal bruges er:

  • 2 kg hyldebær
  • 1 kg madæbler
  • 1 liter vand
  • 750 gram sukker
  • Saft af 1 citron
  • Evt. atamon

 

DSC_0134 (Medium)

Afstilk hyldebærrene så godt som muligt. Jo færre stilke der er på, jo bedre, da stilkene godt kan afgive en bitter smag

Skræl æblerne og skær dem i grove tern

DSC_0137 (Medium)Kom æbler og hyldebær i en gryde sammen med vandet

Når bærrrene brister har det kogt længe nok

Si indholdet fra gryden igennem et viskestykke

Hæld den siet saft tilbage i den rengjorte gryde

Tilsæt sukker og citronsaft

Kog saften op indtil sukkeret er opløst

Kom atamon i, alt efter hvor meget sagt der er

DSC_0440 (Medium)

Kom saften i en rengjort flaske og sæt på køl

Saften kan fortyndes alt efter behov

 

“Hvis gud er så almægtig, hvorfor tilbeder vi ham så?”