Hjemmelavede pitabrød
Der har været en del stille her på bloggen det sidste stykke tid.
Der har været en masse ting der har optaget min tid på det sidste. Min kæreste bliver færdig som stærkstømsingeniør om få dage, vi har haft rigtig travlt på mit arbejde, og så er jeg ved at sætte spurten ind på mit aller første løb som jeg skal løbe på søndag. Så der har været rigeligt at se til på det sidste. Men lige nu nyder jeg solen på terrassen og tiden på at få opdateret bloggen lidt.
For noget tid siden bestemte vi os for at vi skulle have pita til aftensmad, og jeg ville prøve kræfter af med at lave brødene selv, for så svært kunne det da ikke være. Og det var det skam heller ikke
Til ca. 6-10 stykker ( alt efter hvor store man vil have dem )
- 50 gram gær
- 4 dl vand
- 1 1/2 dl A38
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- ca. 400-600 gram mel
Gæren røres ud i vandet sammen med A38
Tilsæt olivenolie
Saltet blandes sammen med ca. 3 dl mel
Dette røres godt ud i vandet
Tilsæt langsomt mere og mere mel
Rør dejen grundigt, så den bliver lind, luftig og sej
Dejen æltes sammen til sidst
Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over ( gerne 1 time eller mere )
Form 6-10 flade brød på en bageplade med bagepapir
Lad dem efterhæve i ca. 30 min med et viskestykke over
Tænd ovnen på 240 grader
Pensl brødene med mælk
Bag dem først i 5 min ved 240 grader
Bag dem derefter i 15-18 min ved 200 grader
Spis dem enten med det samme, eller lad dem køle af inden
“In war, you don’t fight for your country. You fight for the man beside you.”