DSC_0214 (Medium)

Hjemmelavede pitabrød

Der har været en del stille her på bloggen det sidste stykke tid.

Der har været en masse ting der har optaget min tid på det sidste. Min kæreste bliver færdig som stærkstømsingeniør om få dage, vi har haft rigtig travlt på mit arbejde, og så er jeg ved at sætte spurten ind på mit aller første løb som jeg skal løbe på søndag. Så der har været rigeligt at se til på det sidste. Men lige nu nyder jeg solen på terrassen og tiden på at få opdateret bloggen lidt.

 

For noget tid siden bestemte vi os for at vi skulle have pita til aftensmad, og jeg ville prøve kræfter af med at lave brødene selv, for så svært kunne det da ikke være. Og det var det skam heller ikke

 

Til ca. 6-10 stykker ( alt efter hvor store man vil have dem )

 

  • 50 gram gær
  • 4 dl vand
  • 1 1/2 dl A38
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • ca. 400-600 gram mel

 

Gæren røres ud i vandet sammen med A38

Tilsæt olivenolie

Saltet blandes sammen med ca. 3 dl mel

Dette røres godt ud i vandet

Tilsæt langsomt mere og mere mel

Rør dejen grundigt, så den bliver lind, luftig og sej

Dejen æltes sammen til sidst

Lad dejen hæve i skålen med et viskestykke over ( gerne 1 time eller mere )

Form 6-10 flade brød på en bageplade med bagepapir

Lad dem efterhæve i ca. 30 min med et viskestykke over

Tænd ovnen på 240 grader

Pensl brødene med mælk

Bag dem først i 5 min ved 240 grader

Bag dem derefter i 15-18 min ved 200 grader

Spis dem enten med det samme, eller lad dem køle af inden

 

DSC_0206 (Medium)

DSC_0214 (Medium)

Tip
Hvis du vil lade dejen koldthæve, så tilføj kun 12 gram gær i stedet for de 50 gram

“In war, you don’t fight for your country. You fight for the man beside you.”