blogger-image--1541793508

cheesecake med sommerfrugter

Normalt er jeg ikke til ost, men denne cheesecake er bare utrolig god.

Du skal bruge en springform med løs bund med en diameter på 20 cm

Kiksebund

220 gram digestive kiks

100 gram usaltet smør, smeltet

Blend kiksene til fine krummer i en foodprocessor.

Kom krummerne i en skål og tilsæt det smeltede smør.

Rør rundt så det hele samler sig.

Kom krummemassen i formen, og tryk den ned mod bunden, og ud i kanterne med bagsiden af en ske. Stil formen i køleskabet i 20-30 min.

Fyld

700 gram flødeost neutral

1 tsk vaniljeessens

120 gram sukker

3 store æg

160 gram blandede bær ( må godt være frost )

Varm ovnen op til 160 grader ( varmluft )

Rør flødeost, vaniljeessens og sukker sammen i en røremaskine til det er glat

Tilsæt æggene et ad gangen og rør rundt efter hver tilsætning. Skrab kantens sider ned.

Rør bær i med håndkraft. Sørg for de bliver fordelt over det hele.

Hæld fyldet over kiksebunden.

Stil den fyldte form oven på et stykke sølvpapir, og fold det op omkring siderne, så der ikke kommer vand ind.

Stil formen i en bradepande og hæld vand i bradepanden – på den måde bages den i vandbad, og undgår at tørre ud.

Kør en paletkniv rundt langs indersiden af formen -dette forhindre at fyldet brænder fast.

Bag kagen i 35-45 min, eller til den er gylden, særligt i kanten, og virker spændstig. Midten må gerne være lidt blød.

Kør en paletkniv rundt i kanten når kagen er kommet ud. Så sidder kanten nemlig ikke fast til formen.

Lad kagen køle helt af i formen. Når den er fast tages den ud af formen.

Pynt den evt med friske bær eller creme fraiche.

 

 

 

Tip

Kagen bliver kun bedre af at få lov til at stå et par dage i køleskabet.

“Intet flyver hurtigere end sladder. “