Har fået den skønne bog: Stenalderkøkken af Katrine Tuborgh

Jeg har desværre ikke haft tid til at afprøve ret mange af opskrifterne endnu, men jeg håber der kommer lidt mere tid efter jul, til at udforske denne verden endnu mere.

Men har dog fået afprøvet en opskrift, og blev glædeligt overrasket :)

Denne ret kan spises til alle de retter hvor man normalt ville have spist ris til, så prøv at skifte dem ud med disse blomkålsris engang imellem.

Men nu til opskriften ( til 4 personer )

  • 1 groftrevet blomkålshoved
  • 1 tsk kokosolie ( eller olivenolie )
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1-2 fed finthakket hvidløg ( kan undlades )
  • salt og peber

 

DSC_0659 (Medium)Riv blomkålen groft med et rivejern

DSC_0664 (Medium)Sauter løg og hvidløg, men pas på det ikke bruner

DSC_0665 (Medium)Tilsæt blomkålen og sauter videre i 5-7 min.

Det må ikke tage farve

Smag til med salt og peber og server blomkålsrisene straks

DSC_0671 (Medium)Smag evt til med andre krydderier, alt efter hvilken ret det skal bruges til det

Her har jeg også smagt til med karry

 

“Bag ethvert problem skjuler sig en frustreret drøm.”