Vi havde fået en masse æbler af min kærestes mormor og morfar sidste gang vi var hjemme, og nu har vi endelig haft tid til at lave noget ud af det. Der har været rigtig mange ting vi skulle nå på det sidste, så der har desværre ikke været så meget tid til at være i køkkenet og få afprøvet nogle ting. Jeg håber det bliver lidt bedre i det nye år.

Men af alle æblerne fik vi lavet æblegele. Opskriften er fundet på bloggen Valdemarsro, som der har mange skønne ting.

 

Alt hvad der skal bruges er:

  • 1 kg æbler
  • 2 dl vand
  • 250 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • evt. pektin

 

DSC_0235 (Medium)Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilken

Skær æblerne i grove stykker, med kernehuset

Kom æbler og vand i en gryde og kog op. Lad det koge under låg i ca. 1/2 time, eller til æblerne er helt møre

Si saften igennem et rent klæde

Hæld saften tilbage i en ren gryde

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden med lidt sukker

Kom sukker, vanilje og vaniljestang op i gryden og lad det koge i 10 min

Tag lidt af geleen på en ske, hvis det stivner når det er koldt er det færdigt

Hvis det ikke vil stivne, kom da lidt pektin i

 

 

DSC_0241 (Medium)Hæld æblegeleen på atamonskyllede glas

De fine klistermærker har jeg købt i Søsterne Grene. Der er 2 forskellige størrelser, og man skriver bare med kridt på dem, så kan man altid viske det ud når der kommer noget nyt i glasset :)

 

 

DSC_0247 (Medium)Vores hjemmelavet vaniljesukker kom også i et glas og fik et lille mærkat

Og nu når det er jul, så skulle der lige pyntes lidt appelsiner med nogle nelliker som der kunne hænge i køkkenvinduet

 

“Yesterday is history, to morrow is a mystery, but today is a gift.”